Over ons

Waar wij goed in zijn, is het creëren van een veilige omgeving waar onze deelnemers in alle openheid  de verschillende thema’s aan durven gaan. Door zelfreflectie verwerven ze eigen inzichten. Dit wordt versterkt doordat we gebruik maken  van actieve werkvormen.

Daarnaast zijn wij goed in het aanvoelen waar het nu echt schuurt. In de gecreëerde  vertrouwelijke en open sfeer gaan wij en onze deelnemers de confrontatie niet uit de weg.

Onze workshops en trainingen kenmerken zich door een gezonde dynamiek doordat er een goede balans is tussen rust en actie, waarin wij zowel de linker als de rechter hersenhelft aanspreken. Zo maken we gebruik van de ratio en het onderbewust weten.

In onze workshops maken we gebruik van verschillende werkvormen, gebaseerd op R.E.T, Positieve Psychologie, ACT, Psychosynthese, kunstzinnig dynamisch coaching, Theory U en embodied learning, versterkt door onze eigen levenservaring. Daarnaast zijn visualisatie en meditatie ook een onderdeel van onze trainingen.

Irene Vermeer

 

Hoe heerlijk is het om echt jezelf te mogen zijn?Irene Vermeer

Tot voor een paar jaar terug, rende ik maar door. Een goede baan, vier kinderen, een druk sociaal leven en alle ballen hoog willen houden. Ik leefde niet meer, maar overleefde. En belangrijker nog, ik leefde niet mijn leven.

Tot het jaar waarin ik zwanger was van onze vierde en het kindje dreigde te verliezen als gevolg van complicaties. Datzelfde jaar kreeg mijn man een burn out, werd mijn schoonvader ernstig ziek en overleed niet lang daarna.

Irene Vermeer LinkedInBovendien moest ik vrij snel na de bevalling een operatie ondergaan. Alles werd even stil gezet en tegelijkertijd raasde alles door.

Dat deed mij beseffen, dit wil ik zo niet langer!

 

Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Maak ik nog wel de goede keuzes? Doe ik nog de juiste dingen? En zo niet waarom doe ik die dan? Voor wie of wat? Waarom blijf ik in een baan waar ik allang niet meer blij van word. Die me energie kost in plaats van energie geeft. Is het angst om de hypotheek niet te kunnen betalen? Of om aan andermans verwachtingen te willen voldoen? Voor status? Omdat ik nou eenmaal gestudeerd had en een slimme meid ben en dus ook een goede baan moet hebben? Om sterk te moeten zijn? Of om al deze redenen misschien?

 

Maar wat wil ik? Wie ben ik? Wat maakt mij blij? Waar ligt mijn kracht?

Allereerst meer tijd voor mijn gezin en tijd voor een nieuwe studie. Een opleiding om trainer te worden.

Wat was ik dan ook trots dat ik een jaar later na een sabbatical mijn baan opzegde, alle zekerheden losliet en echt koos voor mezelf.

Althans, dat dacht ik….

Want juist in de jaren die volgden, ontdekte ik dat ik nog steeds last had van mijn eigen overtuigingen. Dat ik nog steeds keuzes maakte om te voldoen aan andermans verwachtingen, om goed genoeg te willen zijn. Ik ontdekte dat ik zelf de kooi waarin ik zat op die manier dichthield.

Met mijn hoofd kon ik altijd alles goed beredeneren en uitleggen. Maar hiermee hield ik mezelf ook regelmatig voor de gek.

Het helpt mij om regelmatig even stil te staan en rust te nemen, echt te luisteren naar mezelf, te voelen. En te vertrouwen op dat wat je van binnen vaak al lang weet.

Alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Mijn ervaring als trainer/coach wil ik heel graag inzetten om jou te helpen inzicht te krijgen in eventuele belemmerende overtuigingen, die jou nu ervan weerhouden echt voor jezelf te kiezen en jouw kracht en energie te voelen.

Graag begeleid ik je naar meer zelfinzicht, zelfkennis, naar jouw kwaliteiten, je talenten, je triggers. Ik gun jou de tijd en ruimte om jezelf te ontdekken, waardoor je met meer effectiviteit en plezier jouw leven kan leven. Gun jij het jezelf ook?

 

 

Meike Schapink

Meike Schapink

Ik heb altijd in mogelijkheden gedacht, zag altijd wat de volgende stap was die ik zou gaan nemen. Maar toen ik zoveel jaar geleden moeder werd, wist ik niet wat me overkwam. Zoveel liefde, overweldigend. Deze liefde stuurde mij, vertelde me wat te doen. Erg fijn als jonge moeder, maar de persoon Meike raakte er behoorlijk van in de war.

Met behulp van een professional kreeg ik weer grip op mijn leven. Ik leerde veel over mijzelf wat mijn kracht is en hoe ik mijn leven kan sturen. Nog veel meer dan daarvoor.

Ik volgde verschillende opleidingen en cursussen. Zo hebben kunstzinnig dynamisch coaching, Design Thinking, Visual Thinking, Theory U en The way of nature mij de afgelopen 10 jaar gevormd tot de coach en trainer die ik nu ben.

Ik leer mijzelf accepteren, met krachten en kwetsbaarheden en zelfs met de kracht die achter die kwetsbaarheid schuilt.

Stap voor stap heb ik geleerd en leer ik nog iedere dag. Hoe houd ik balans. Wat vreet energie en wat geeft energie. Hoe kan ik me ontspannen. Hoe kan ik met zo veel mogelijk plezier mijn leven leven, met mijn kinderen met mijn man en persoonlijk.

In The Monday dream komt het voor mij allemaal samen. Ik, als professional, als coach en trainer en de ervaring als partner, moeder en persoon in deze samenleving.

Ik wil heel erg graag mijn kennis en ervaring delen zodat meer mensen balans, rust en kracht kunnen vinden binnen hun eigen verhaal. Want ook jij hebt je eigen bijzondere verhaal, wat om een eigen aanpak vraagt, die bij jou past. Het is mijn kracht om jouw te helpen uit te vinden wat er past bij jou verhaal. Om samen met jou uit te vinden wat jij nodig hebt om jouw leven weer vol energie en met plezier te leven.

Meike Schapink, een mens (steeds vaker) in balans.

 

 

Volg ons ook via Social Media: