Inspiratie

 Alleen ga je sneller, samen kom je verder, soms zelf veel verder!

Je kent dat wel, ben je net lekker bezig, komt je collega, je leidinggevende of misschien wel je klant, iemand met wie je samen ergens aan werkt, ergens mee aan dat je op één of andere manier afremt. En stiekem denk je: “ik kan het beter allemaal alleen doen. Dan kan ik door, samen werken gaat zo langzaam.”

Lees verder

Energiegevers en energievreters

Hoe fijn is het om te weten wat jou energie kost en wat jou energie geeft!

Op het moment dat je dit weet, kan je je ook meer gaat richten op wat jou meer energie geeft. Op die manier heb je inzicht en dus invloed op jouw balans, op jouw energie. Het mooie is dat je dan ook meer energie over hebt om je verlangen te leven.
Daarom hier voor jou een mooie oefening die je helpt om duidelijkheid te krijgen over wat je energie geeft en wat je energie kost.

Lees verder

Welke stem hoor jij nog steeds?

“Meike kan het wel, maar Meike doet het niet” galmt de meester met harde stem door de klas.

Ik zit in de vijfde klas van de basisschool. Ik krimp in elkaar. Het is alsof de grond onder mij vandaan zakt. Maar helaas doet hij dat niet en zit ik nog steeds in de klas. Volledig in de war. Want ik vind het juist heel verwarrend dat mijn cijfers opeens zo naar beneden zijn gegaan. Ik werk er wel heel hard voor, maar blijkbaar is het toch echt mijn schuld! Ik doe iets verkeerd, maar wat dan?

Lees verder

Luisteren met 4 oren, praten met 4 monden!

Huh? Maar dat zei ik toch niet?

Luisteren met 4 oren, praten met 4 monden!

Misverstanden, miscommunicatie. Je zegt of vraagt iets en de ander reageert totaal anders dan je had verwacht of gehoopt. Hoort hij je niet goed? Luistert hij niet goed? Was jij onduidelijk?

Het zou zomaar kunnen dat jullie op een andere laag van de communicatie reageren. Iedereen praat namelijk altijd met 4 monden en luistert met 4 oren. Volgens Schulz von Thun zijn in alle communicatie, altijd 4 aspecten aanwezig:

Lees verder

Mijn droom

Mijn droom:
Bezieling op de werkvloer!

Lees verder

Heb jij het lef om te falen?

Durven falen, of in ieder geval het risico lopen te falen, daar moet je behoorlijk dapper voor zijn!
falen

Wanneer je iets nieuws wilt bereiken, iets wilt veranderen, zal je het risico lopen te falen. Wanneer je dit risico niet neemt, heb je zekerheid, de zekerheid dat je zal falen. Dat je datgene dat je zo graag wilt niet zal bereiken.

Lees verder

Echt goed luisteren, kun jij dat?

Iedereen wil gehoord worden. Echt luisteren is meer dan alleen horen wat de ander zegt. Luisteren lijkt heel erg gemakkelijk. Het lijkt iets dat je automatisch doet, iets passiefs. Maar is dat wel zo?

In de communicatie heb je twee belangrijke aspecten, de boodschapper en de ontvanger. Miscommunicatie ontstaat wanneer er geen goede afstemming is, tussen gesprekspartners.

Voor effectieve communicatie tussen mensen is luisteren minstens zo belangrijk als goed kunnen vertellen. Aandachtig naar de ander luisteren blijkt in de praktijk vaak lastiger dan gedacht.

Lees verder

Wie geïnspireerd is wordt zelfsturend

Wat beweegt jou?
zelfsturend

Vanuit diverse rollen heb ik veelvuldig te maken gehad met kpi’s, met normen, doelstellingen, meetinstrumenten, zo smart mogelijke functioneringsafspraken. Ik had er altijd een beetje een haat/liefde verhouding mee.

Natuurlijk is het nodig en handig om te meten. Meten is weten. Normen en doelstellingen geven richting, geven informatie over waar bij te sturen. Essentieel voor je bedrijfsvoering.

Lees verder

Mag ik er zijn, zonder iets te zijn?

Toen ik een aantal jaren geleden mijn baan opzegde, had ik voor mijn gevoel een enorm proces doorlopen en een grote stap gezet. Want jeetje zomaar je baan opzeggen, een vast contract bij een prachtig bedrijf, zekerheid, een goed salaris opgeven. Ik vond het een behoorlijke stap. Het was voor mij op dat moment zo duidelijk dat ik niet meer wilde doordraven in de ratrace van 4 kleine kinderen, een glansrijke carrière nastreven, de leukste vrouw zijn, de leukste vriendin zijn, de liefste (schoon)dochter. Het was te veel. Ik moest en wilde alles. Tijd voor mij om keuzes te maken om meer tijd te hebben. Tijd om keuzes te maken die bij me pasten, die bij mij pasten op dat moment.

Lees verder

How amazing you can be! 

If you are Always trying to be normal, you will never know how amazing you can be!
Maya d’Angelou

Waar werd jij vaak op aangesproken? Wat laat jij daardoor misschien niet meer zien?
Was je te rustig, te stil?
Was je te druk, te aanwezig?
Was je een dromer?
Te gevoelig?
Te direct?

Lees verder

Ben jij goed genoeg?

Heb jij ook dat stemmetje in je hoofd, dat zegt dat je eigenlijk liever of slimmer of mooier of geduldiger of opgeruimder of stoerder of meer bescheiden of vul maar in, zou moeten zijn?
onoverwinnelijk

De lat ligt hoog, de wereld raast door. De komst van social media, de sociale druk, de prestatiemaatschappij, focus op de buitenkant, allemaal zaken die het er niet makkelijker op maken. 
Je gaat jezelf vergelijken.
Je past je aan, je doet je anders voor.
Je wilt er graag bij horen en geaccepteerd worden.
Dat laatste is heel menselijk.

Lees verder

Stop met rennen: het geheim van niets doen.

“Life is what happens while you are making plans!” Daar word ik veel mee geconfronteerd de laatste tijd.
Stop met rennen

Er is dus een constante bijstelling nodig van mijn plannen. Nu ben ik behoorlijk positief ingesteld en veer ik snel terug. Ik ben meestal even kort en heftig teleurgesteld en ga dan verder. Maar die positieve instelling daar schuilt ook een gevaar in.
Het komt wel goed, ja inderdaad maar het moet wel realistisch blijven als je minder doet moet je keuzes maken. Net als heel veel mensen om mij heen wil ik alles tegelijk kunnen. En heb ik de neiging om te denken dat ik dat ook kan. Dat kan ik dus niet!

Lees verder

De kracht van jouw gedachten!

We don’t see things as they are,
We see things as we are!
Waar je in gelooft is je realiteit!

We hebben allemaal gedurende ons leven overtuigingen ontwikkeld. Gedachten die we geloven. Waarvan we soms niet eens in de gaten hebben, dat we ze hebben. Die we zo logisch en waar vinden dat we ze niet ter discussie stellen.
Dit op zich is niet erg. Wat wel jammer is, is als het beperkende overtuigingen zijn. Als ze negatief zijn en belemmerend werken. 

Lees verder

Walk your Talk!

“In this world where you can be anything, be yourself”

Al een hele tijd is deze zin, de eerste zin van mijn LinkedIn profiel.  Want hoe heerlijk is het om gewoon jezelf te zijn. Met alles wat er is, zonder masker. Ik gun het iedereen zo, om lekker in hun vel te zitten, het leven te leiden zoals dat voor ze bedoeld is, vrijheid en blijheid te voelen in zichzelf.

Dit is voor mij dan ook een belangrijke missie van The Monday Dream.

Maar leef ik hier zelf wel al volledig naar? Ben ik echt mezelf? Laat ik mezelf zien? Maak ik al de juiste keuzes voor mezelf. Neem ik al voldoende verantwoordelijkheid voor mijn eigen geluk?

Lees verder

Ontspannen is een keuze

Grote kans dat jij helemaal geen tijd hebt om je te ontspannen, iedere dag. Je hebt het veel te druk, je hebt al zoveel op je bordje, daar kan echt niet nog iets bij. Ontspanning dat betekent toch minder doen, niet meer!
Ontspannen

Als je dit herkent, bedenk dan eens; hoeveel kwaliteit geef jij iedere dag aan je werk, je kinderen, je partner en je vrienden als je zo gespannen bent? Weet je dat je met een half uur eerder opstaan al heel veel tijd voor jezelf kan vrijmaken? En heel belangrijk, weet je dat je meer afkrijgt als je ontspannen bent en dat je dan beter in staat bent te onderscheiden wat echt belangrijk is. Als je het zo bekijkt gaat het tijdwinst geven!

Lees verder

Angstzweet, overgave en extase

Wauw wat ben ik blij! Vol overgave hebben we gewerkt aan ons programma, onze missie, onze droom, ons bedrijf. Zo trots op ons resultaat en vooral ook zoveel zin om nu echt te kunnen beginnen.
overgave

Te beginnen met ons programma en workshops die gaan over weer echt leven, over jouw ware zelf, over blijheid en energie, over balans, over eigen verantwoordelijkheid en keuzes, over maskers af. Over je niet  laten (of minder laten)  beperken door angsten,  belemmerende overtuigingen of door verwachtingen van anderen.

Lees verder

Helderheid na een harde klap

Opeens, vanuit het niets KLAP BOEM, alles kraakte en brak, alle spullen en heel veel glas vlogen door de auto. En toen was het stil.
Helderheid

Wat is er aan de hand? Wat is er gebeurd? Is mijn zoontje (2) achterin OK? Ben ik OK? Gelukkig was alles goed met hem. De hele santenkraam begon. Politie, formulieren, auto weggesleept, auto total loss, verzekeringen etc.

Daarna toch maar even naar de dokter. Het bleek een whiplash te zijn.

Lees verder

Roer om of aan het roer

Leef jij jouw leven? Het leven dat voor jou bedoeld is. Het leven waarin je echt leeft.
Roer om

Durf jij echt jezelf te zijn? Sta jij zelf aan het roer? Of heb je af en toe het gevoel dat je vast zit, alsof je gevangen zit? Terwijl je zoveel hebt. Eigenlijk mag je helemaal niet klagen. Je hebt nu eenmaal die hypotheek, die baan of de kinderen. Het kan niet anders, straks gaat het vast beter. Of zou het nu al anders kunnen? Zou je je leven kunnen leven zonder dat gevoel van vast zitten?

Lees verder

Zoek een andere baan, nu! Of toch niet?

Ze kwam bij me, een jonge vrouw, een professional vol met vernieuwende ideeën op haar vakgebied. Net uit een burn-out en niet voor niets.
What feels like the end is often the beginning

Op haar werkplek hadden ze geen oren naar haar ideeën. Het ging al jaren volgens een vast stramien en dat wilden ze daar graag zo houden. Daarnaast was de werkdruk erg hoog. Na een hele tijd thuis was nu rustig aan weer begonnen.

Lees verder

Volg ons ook via Social Media: