Energiegevers en energievreters

Hoe fijn is het om te weten wat jou energie kost en wat jou energie geeft!

Op het moment dat je dit weet, kan je je ook meer gaat richten op wat jou meer energie geeft. Op die manier heb je inzicht en dus invloed op jouw balans, op jouw energie. Het mooie is dat je dan ook meer energie over hebt om je verlangen te leven.
Daarom hier voor jou een mooie oefening die je helpt om duidelijkheid te krijgen over wat je energie geeft en wat je energie kost.

OEFENING ENERGIEGEVERS EN ENERGIEVRETERS:

Met deze oefening ga je in het dagelijks leven kijken waar je energie van krijgt en wat er energie vreet. Dit doen is echt een cadeau van inzicht dat je jezelf kan geven.
Rode en groene momenten
Word je bewust van rode (energievreters) en groene (energiegevers) momenten.

Pak een mooi schrift speciaal voor jou.
Houd een week een dagboek bij van energie vretende momenten en energie gevende momenten.
Deze momenten beschrijf je als groene en rode momenten.

Kenmerken groen: je geniet, je vergeet de tijd, je hoeft amper na te denken bij wat je doet, je kijkt er naar uit, je vindt het zelf niet zo bijzonder wat je doet maar anderen wijzen je erop dat je het goed kan.
Kenmerken rood: de tijd schiet niet op, je kijkt er niet naar uit, je wordt er moe van, je stelt het uit.

Aan het eind van de week schrijf je je conclusie, wat zijn de overeenkomsten tussen de rode momenten en wat zijn de overeenkomsten tussen de groene momenten? Wat ga je doen met deze nieuwe kennis? Je eindigt deze week met een afspraak met jezelf. Een afspraak waar je je aan gaat houden. Dus zorg dat het niet te groot is. Iets kleins dat je vol gaat houden levert je veel meer op!
Laat je ons weten hoe het gegaan is?

Volg ons ook via Social Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *