Helderheid na een harde klap

HelderheidOpeens, vanuit het niets KLAP BOEM, alles kraakte en brak, alle spullen en heel veel glas vlogen door de auto. En toen was het stil.

Wat is er aan de hand? Wat is er gebeurd? Is mijn zoontje (2) achterin OK? Ben ik OK? Gelukkig was alles goed met hem. De hele santenkraam begon. Politie, formulieren, auto weggesleept, auto total loss, verzekeringen etc.

Daarna toch maar even naar de dokter. Het bleek een whiplash te zijn.

Toen werd alles rustig. Heel erg rustig, want opeens kon ik bijna niets meer. Ik die al jaren iedere dag zo hard aan het werken was, nieuwe programma’s, nieuwe studies. Steeds een stukje dichterbij maar eigenlijk nooit helemaal raak. Vreselijk frustrerend, ik moest door, de code kraken, stil zitten daar was nu echt geen tijd voor. Die keuze, die was er dus niet. En nu was ik dus met een harde klap stilgezet.

Net daarvoor had ik me aangemeld voor Ulab, een Cursus Theory U van het MIT.  In de maanden die kwamen ging ik ongeveer 1x per week de deur uit voor een middag Ulab.

Van Theory U leerde ik dat je eerst stil moet gaan staan als je iets wilt veranderen. Dat je, als je rond rent, helemaal niet kan aanvoelen of weten wat goed voor je is en wat de beste weg is.  Ik leerde de theorie en ondervond het in de praktijk. Langzaam begon ik in te zien hoe verkrampt ik op zoek was geweest, hoe ik me vastklampte aan iedere strohalm en hoe ik zo helemaal niet uit de verf kwam.

Langzaam begon ik mijzelf weer te horen. Wat is het nu waar ik echt van wakker lig? Wat raakt me en wat heb ik echt te geven.

Ik lig wakker van mensen die zich neerleggen bij het feit dat ze nu een maal niet lekker in hun vel zitten. Mensen die wachten op hun pensioen. Mensen die met een masker op naar hun werk gaan, iedere dag. Mensen die denken dat ze straks als ze carrière hebben gemaakt wel weer eens gaan kijken waar ze gelukkig van worden. Mensen die hopen dat ze zich weer kunnen gaan ontspannen als de hypotheek niet meer zo zwaar drukt. Daar kan ik woest van worden. Omdat ik weet dat dit niet nodig is. Je kan nu alles uit het leven halen, niet straks.

Ik stopte met de constante vernieuwingen en zocht aansluiting bij verschillende groepen die zich met dit soort zaken bezig hielden.

Hier leerde ik mijn huidige compagnon Irene Vermeer kennen. Er was een klik, we begonnen aan een project en voordat we het doorhadden waren we een bedrijf aan het opzetten. Heerlijk, wat een flow.

Deze week hebben we de Pilot van ons eerste gezamenlijke programma “Leef je leven” gelanceerd.

Je hoeft niet te wachten op die knal, die burn out of die andere levensveranderende gebeurtenis. Je kan nu beslissen om het zelf aan te gaan pakken. Om weer leiding te nemen over jouw leven.

We hebben nog plaatsen vrij in de pilot, dus heb je interesse kijk dan hier voor de informatie over het programma

Meike Schapink

Volg ons ook via Social Media: