Zoek een andere baan, nu! Of toch niet?

What feels like the end is often the beginningZe kwam bij me, een jonge vrouw, een professional vol met vernieuwende ideeën op haar vakgebied. Net uit een burn-out en niet voor niets. Op haar werkplek hadden ze geen oren naar haar ideeën. Het ging al jaren volgens een vast stramien en dat wilden ze daar graag zo houden. Daarnaast was de werkdruk erg hoog. Na een hele tijd thuis was nu rustig aan weer begonnen. De werkdruk werd weer opgevoerd. Het zag er naar uit dat het binnen nu en een maand al weer boven de voor haar acceptabele werkdruk uit zou gaan komen. Een collega ging namelijk de week erop vertrekken naar een andere baan.

Je eerste reactie als je dit verhaal leest is waarschijnlijk, vertrek! Zoek een andere baan, nu!

Toch was dat niet de conclusie waar ze uiteindelijk mee naar huis ging, ondanks dat de situatie ver van ideaal was.

Hoe kwam ze tot de beslissing dat blijven voor haar het beste was?

We hebben het hele brede plaatje van haar leven, haar wensen en ergernissen, privé en professioneel bekeken. Uiteindelijk kwam ze tot de conclusie dat ze toch graag op deze werkplek wilde blijven.

Dit was de plek waar ze zou gaan leren haar grenzen te stellen.

Grenzen stellen was een vaardigheid die ze zeker nodig ging hebben bij de volgende stap van haar professionele droom. Zo waren er nog een aantal andere zaken waarin ze zich in deze baan zou kunnen ontwikkelen. Als ze zich daarop ging focussen.

Daarnaast had ze ook een hele duidelijke privé wens die ze nu eerst de ruimte wilde geven. Deze ruimte zou ze niet hebben als ze nu voor haar professionele droom zou gaan.

Dus door haar focus binnen haar huidige baan te verleggen en door er bewust voor te kiezen binnen deze baan te blijven, veranderde alles.

Ze nam het roer zelf in handen en was niet meer het slachtoffer van deze baan.

Ze was vrij en wist dat ze iedere dag kon vertrekken. Ze koos er nu zelf voor hier te blijven omdat deze baan nu gaf wat ze nodig had. Deze baan was onderdeel geworden van haar weg richting haar hoogste potentieel.

Volg ons ook via Social Media: